Katrin Zytomierska del två. Josephine talar ut.

Ni vet Josephine, tjejen som Katrin Zytomierska manglade i ett blogginlägg tidigare i veckan, har kommit ut med en kommentar om påhoppet i tidningen Resumé. Där svarar hon på Katrin Zytomierskas påhopp och skriver själv om cirkusen, om varför hon svettas när hon tränar, om varför hon ser ut som hon gör efter 13 års medlemsskap i SATS och om utsattheten hon känner när okända människor analyserar henne på nätet.

Hon är modig den där Josephine. Och klok. För hon bryr sig inte så mycket om Katrin Zytomierskas utspel utan funderar bredare:

 

 

 

 

 

 

 

Jag håller med Josephine. Det är deprimerande att lära barn att

1) Man ska vara vältränad och smal för att duga.

2) Det är okej att säga högt vad man tycker om andra människors kroppar.

3) Du står dig själv närmast. KÖR PÅ om det finns möjlighet att tjäna en hacka. Att det är på bekostnad av en annan människa spelar ingen roll.

Och nu vet jag att jag låter som en tråkig kärring, men är det inte lite konstigt att det bara är kvinnor som håller på och kommenterar varandras kroppar? Jag har då aldrig läst om män som benämner eller dömer varandra efter kroppshydda. Har ni?

Annonser
Det här inlägget postades i Mish Mash och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Katrin Zytomierska del två. Josephine talar ut.

 1. Det måste sägas som det är : Zytomierskas skönhetsideal är nazismens. Modellen är inte ens en gång överviktig i medicinsk mening. Kvinnors hull fördelas annorlunda än mannens bukfetma. Och är alltså inte farligt på nåt sätt. Zytomierskas propaganda för anorexi är däremot farlig.
  Zorntavlor anyone?

 2. anders49 skriver:

  Bortsett från förtalet så är ju inte heller hennes kritik mot reklamen motiverad. Lite sjukt att tycka att det är nödvändigt att förtala någon för att kunna framföra denna kritik.

 3. Pyspunka skriver:

  avgå alla: Jag skulle säga att även kvinnors övervikt är farlig. Bukfetman och männens ”gravidmagar” är omskriven och vi vet att den fetman är direkt farlig men även överviktiga kvinnor löper större risk att drabbas av högt blodtryck, diabetes och förhöjda blodfetter. Överviktiga kvinnor har också svårare att bli gravida och löper större risk att föda barn för tidigt. Så övervikt är inget vi ska bortse ifrån. Men jag håller helt med dig i att modellen inte har någon övervikt att prata om. Där är det nog snarare Zytomierska som har en sned kroppsbild.

  anders49: Håller med dig. Känns osmakligt att dra in en annan människa för att få uppmärksamhet och/eller publicitet. Varför inte kontakta SATS direkt och erbjuda sin kropp till reklam, om nu Katrin Zytomierska tycker att hennes kropp är så mycket mer passande än modellens? Tragiskt att vuxna människor håller på. Och att det är kvinnor som hackar på varandra. Jag blir så trött!

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s