Det där med vädret

Tänk om det ändå kunde komma lite snö, klagade vi för två veckor sedan. Det blir ju så mycket ljusare och det är ju så roligt för barnen.

Så kom det snö. Mer snö. Ännu mera snö. Herregud vad det kommer mycket snö, man hinner ju inte skotta undan. Nej. Snön ska komma i lagom mängd och lagom konsistens. Det får inte vara för kallt men absolut inte för varmt heller. Då blir det kramsnö och till slut slask. Och det vill vi inte ha. För om vi ändå bor i Sverige då vill vi ju ha snö. Riktig snö. Inte en massa slask med allt vad det innebär; smutsiga hundtassar och förstörda mockastövlar.

På sommaren är det samma sak. Tänk om det kunde komma lite regn. Så att man slapp stå med vattenslangen varenda eviga kväll. Och så kommer det regn. Mera regn. Vi tröttnar på blöta ungar, galonbyxor och sällskapsspel. Vi vill ha sol. Det är för jävligt vad lite sol det är i Sverige! Man borde avskaffa flygskatten för alla svenskar med tanke på hur få soltimmar vi har. Vi behöver Thailand för att inte hamna i depression.

En sak är säker. Det var bättre förr. När man var liten. Då kom det alltid lagom stora snöflingor på vintern och man kunde åka skidor och pulka på loven. Och skridskor på skolans spolade bana. Och på sommaren var det alltid sol och varmt i vattnet. Man gick med shorts och kjol för det mesta. Inte som idag, när fleecetröjan är med i handväskan oavsett årstid. Då fanns inte fleece. De enda som hade på sig kläder av 100 procent polyester var 70- plussarna som ville slippa stryka sina klänningar.

Idag går alla med 100 procent färgglad polyester på kroppen. Vi ser ut som att vi bor på fjället vart vi än befinner oss. Skalkläder och fleece, predikar min man. Det är grejen i Sverige. För i Sverige vet man liksom aldrig vilket väder det är. Det kan komma två decimeter snö och bli minus tjugo grader på ett kick. Eller så kan det regna fyra veckor i sträck. Man vet inte nuförtiden. Det är lika bra att rusta sig ordentligt, för alla typer av väder. Jag har sett ut en riktigt fin skaljacka. Hoppas att tomten kommer med den åt mig nu när jag har blivit så vuxen och förståndig så att jag förstår att skaljacka is da shit. Det finns nämligen inget dåligt väder. Det finns bara avsaknad av rätta kläder. Om man får tro såna där fjällmänniskor iallafall.

Annonser
Det här inlägget postades i Mish Mash. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s