Åklagare använder Facebook som bevismaterial

Hör på nyheterna att sociala medier kommer att spela en allt större roll i domstolarna. Att åklagaren kan gå in på den misstänktas konton och kontrollera om personen varit aktiv på Facebook eller Twitter i samband med brottet. I inslaget berättar en åklagare att  hon använder aktivitet i sociala medier som bevismaterial i 50% av sina fall.

Det här säger ganska mycket om att storebror faktiskt ser oss. Det säger också att vi måste akta oss. Vi skötsamma kanske inte behöver bry oss så mycket om storebror men likväl om våra vänner därute.

Ibland är jag uppriktigt rädd för hur korkade vissa personer är på nätet. Hur lite de egentligen tänker på vad de säger.

Här är lektion ett i uppförande på Facebook:
Om du har begått ett brott. Gå inte in på offrets Facebooksida och be om ursäkt! Det är visserligen rätt att be om ursäkt om du har gjort något dumt. Om du känner dig uppriktigt ångerfull och vill ta ditt ansvar så gå då till polisen direkt efter ursäkten på Facebook. Det blir snyggast så. Om du inte vill erkänna dig skyldig så håll låg profil i sociala medier!

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s