Avliva hundarna!

Nyligen blev Ingela Clavenheims hund ihjälbiten av en vakthund som rymt. Samma sak hände hennes granne Seidi Skogströms hund. Den som ansvarade för hundarna var hunduthyraren Magnus Björk. Han berättar för Nyheterna att han har blivit friad i Tingsrätten, trots att hans hundar alltså har bitit ihjäl andra. I Inslaget säger han att de hundar som används för att vakta lokaler etc har avsocialiserats och att de kan bli aggressiva. Enligt Nyheterna är vissa av de hundar som han hyr ut aggressiva problemhundar redan från början, som skulle ha avlivats men som omhändertagits av Magnus Björks vaktbolag.

Efter den senaste ihjälbitningen har vakthundarna som hyrs ut försetts med GPS. Men ärligt talat. En hund som smiter hinner springa långt innan vaktbolaget kommer till platsen och kan hämta in den. Och vem vet vad den hittar på under tiden? För två år sen attackerade och bet en av Magnus Björks smitande vakthundar en tjej som var ute och cyklade. Nästa gång är det kanske ett litet barn som det naffsas på, eller som bits ihjäl. Och om det skulle råka vara mitt barn så kan jag lova att hunden kommer att avlivas. Om jag så ska ta ihjäl den själv.

Vad tycker ni om hundar som biter och dödar utan att något händer?

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Avliva hundarna!

 1. Jag har bara hört detta om vakthundarna återberättas, men jag tycker det är dumt att utnyttja hundars rädsla/osäkerhet. De företag som hyr dessa hundar hade aldrig, hoppas jag, kunna tänka sig att anställa en människa som gör ett extra bra jobb enbart för att personen mår dåligt, för det är precis så det är med hundarna. Hundar som biter ihjäl ”utan anledning” finns inte, frågan är bara vad anledningen är… För vissa hundar vore avlivning bättre än livet, både för hundens egen del och för omgivningen.

  Sv: Jag tänkte inte på det jag skrivit som nyårslöften, men såg att det jag skrivit om mina hundar kan se ut som det. God fortsättning på det nya året!

  • Pyspunka skriver:

   Jag förstår hur du menar men tycker ändå inte riktigt att man kan jämföra människor som mår dåligt och hundar som gör det. Ja, eller att man kan jämföra hundar och människor över huvud taget. Jag kan tycka att det är egoistiskt av vaktbolaget att inte satsa på tränade hundar (om de nu inte borde satsa på ”riktiga” väktare och bättre larm/grindar istället) istället för att tro att de med dåligt psyke, som kanske blivit skrämda och misshandlade är vettiga att ha ute i samhället. Med risk för att de smiter och får nos på någonting.

   Människor brukar ju ofta säga att man kan ”jobba bort” ett hundbeteende. Jag tror att det är svårt. Jag har tex en vallhund och hon vallar allt som kan vallas. När vallningen slår igång så är hon nästan ostoppbar, även fast vi har bra pli på henne. En hund som ex. är avlad och på det kanske också uppfostrad att kampa eller bitas kan ju bli extremt farlig om den släpps lös och få hålla på som den vill utan att någon människa är där och stoppar. Samma sak med min vovve. Hon skulle skulle nog ut och valla bilar och styra och ställa över trafiken om hon kom lös utan att ha mig eller någon annan människa med som stoppade.

   Jag tror att de psykiskt instabila hundarna mår bäst i hundhimlen. Människor som mår dåligt kan man däremot inte ge sprutan 😉

   • Jag tycker inte alltid att man kan jämföra hundar och människor, i det här fallet tycker jag det går. Ingen individs ohälsa ska behöva utnyttjas på det sättet.

    Jag ser det som att alla beteenden hos hunden går att förändra men det går kanske inte att få alla att fungera i alla situationer. För en positiv förändring krävs både tid och kunskap.

    Din hund hade med säkerhet vallat mer om hen hade fått mindre stimulering och/eller fel stimulering. Men självklart finns mycket instinkt kvar.

    Sen bör du minnas att jag trots allt skrev att bästa lösningen, för hunden själv och omgivningen, i vissa fall är avlivning. Därmed inte sagt att man ska göra samma sak med människor 🙂

   • Pyspunka skriver:

    Jag håller med. Hundar behöver stimulans, och rätt stimulans. Undrar vilken stimulans en sån där ”stakethund” (eller vakthund) får? Med ett förflutet där ägaren till och med gått ut och sagt att de skulle avlivats om de inte blivit ”omhändertagna”.

   • Om du går in på facebook finns en grupp som heter Reko hundliv, där diskuteras just dessa hundar. Finns även en som utsäger sig veta mycket om dom (minns inte om han jobbet med det själv, men han känner någon som jobbar med det åtminstone).

   • Pyspunka skriver:

    Tack för tipset! Ska kolla gruppen. OM jag inte får för högt blodtryck av den… Jag har en lite förmåga att bli lite väl upprörd av vissa diskussioner. Hundar tillhör dem. Och diskussioner där människor tävlar om vem som vet bäst. Ibland undrar jag om alla hundägare är riktigt friska i huvudet? Med risk att själv verka sjuk i huvudet eftersom jag har hund. Men alltså. Det finns många skumma hundägare, som hanterar hundar som om de vore barn eller deras partner. Psykiskt sjuka människor som inte klarar av en mänsklig relation och iställer blir ”guru” inom hundvärlden. Och jag sätter citationstecken eftersom de ofta är självutnämnda gurus. Meen. Jag ska inte generalisera. Det finns många trevliga hundägare där ute också. Det är fanatikerna som det kan spåra för. Och dem som inte har något annat liv.

    Ojoj. Det blev en uppsats! Jag ska kolla gruppen! Tack för tips!

   • Kolla om inte annat gruppen för att se diskussionen, och gå ur gruppen sen. För det låter som att du inte skulle känna att du platsar där 🙂 Eftersom jag är för reko hundliv är jag med men är inte med i så mycket diskussioner eftersom jag ofta känner att jag ändå inte passar in där.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s