Dags att bestämma sig kanske?

Den senaste tiden har Försvarsmakten gått ut i media och sagt att de har för lite pengar att försvara Sverige. Enligt ÖB skulle försvaret bara klara av att försvara ett begränsat område under en vecka. I fredags kom det nya uppgifter om att Försvarsmakten har koncentrerat försvaret kring de tre storstäderna samt Norrbotten och Gotland i händelse av krig.

Oavsett om Sveriges beställning av 60 nya JAS-plan går i lås eller inte så känns det lite futtigt att säga att vi har ett bra försvar. Jag tänker mest på att vi sedan 2010 inte längre har någon värnplikt, annat än för frivilliga.

Om vi inte har värnplikt, vilka ska då sköta försvaret? Då spelar väl inte 60 JAS-plan någon som helst roll, om vi inte har ett helhetsförsvar med markstyrkor, sjukvård osv?

Vi måste börja bestämma oss om vi ska ha ett försvar eller inte. Om det finns några verkliga hot mot oss eller om ryssrädslan är obefogad. Som det är idag  känns försvaret mest som mellanmjölk tycker jag! Vi kan bara försvara oss lite. Vi utbildar inga nya soldater. Vi lägger ner massvis med reklampengar för att få frivilliga att söka sig till det militära.

Men. Vi har jävligt fina plan.

Det här inlägget postades i Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s