Grottmannen har varit i farten. Igen.

En ung kvinna i Indien blev våldtagen av flera män och dog av sina skador, tre män våldtog en kvinna grovt i Stockholm i december, en kvinna våldtogs i Kungsträdgården av tre män förra veckan, en kvinna överfölls och våldtogs av fem män Sundbyberg i början av januari.

Det här är bara en bråkdel av alla våldtäkter som skett den senaste tiden eftersom mörkertalet är stort. Bara 23 procent av alla våldtäkter anmäls, men det visar att att det händer och det visar att gruppvåldtäkterna blir allt vanligare. Förra året ökade våldtäktsanmälningarna med 10 procent jämfört med året innan och det följer trenden, för våldtäkterna har ökat stadigt de senaste 10 åren.

Det är så jävla obegripligt. Att män går ut och våldtar kvinnor som andra grottmänniskor. Som lägre stående varelser som inte kan  hantera sina lustar och behov. Mäns våld är ett samhällsproblem, liksom mäns våld mot kvinnor. Regeringens satsning 2011-2014 om att bekämpa mäns våld mot kvinnor verkar ha misslyckats. För när man  skrapar lite på ytan hittar man flera grova våldtäkter bara den senaste månaden. Och det kan väl inte anses normalt och som någonting som kvinnor ska vi acceptera?

Annonser
Det här inlägget postades i Genus, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grottmannen har varit i farten. Igen.

  1. Elisa skriver:

    Du borde fan ha en egen krönika i nån tidning! Skärpta texter, roliga texter, om så många olika händelser och problem:-)! Du är min nya idol! Kram<3

  2. Pyspunka skriver:

    Tack Elisa! Vad kul att du gillar bloggen!

  3. Sant sant, och som ovanstående skriver; kort men träffsäkert.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s