Okej. Jag är inte så fancy alla dagar, men jag har ett jobb!

Jag fick ett samtal från dagis nyss. Minst saknar kalsonger. Är du hemma, kan du komma hit och lämna ett par stycken? Det var samma sak förra veckan, fast då saknade han strumpor. Förrförra veckan undrade de om jag kunde komma för att han hade 37,4 i feber. För du är väl hemma?

Ja. Det stämmer. Jag är hemma, jag jobbar hemifrån. Jag har mitt kontor i ett hörn i ett av mina barns rum. Det är inte fancy. Ingen besökssoffa i skinn. Inga glassiga magasin för kunderna att bläddra i. Ingen kaffeautomat där de kan välja mellan tio olika kaffesorter. Jag själv är inte så fancy heller. Sitter här och jobbar i pyjamas med håret åt alla håll. Naglarna har avskavt lila nagellack och jag har inte borstat tänderna fast klockan är lunch. Men ändå. Jag jobbar. Jag är egen företagare, hur jävla osexigt mitt företag än ser ut emellanåt.

Jag undrar ofta om dagis ringer till alla föräldrar när deras barn saknar kalsonger, strumpor eller har 37,4 i feber? Ringer de till sjukhusets växel och söker Inas pappa som är läkare och gaggar om en minimal temperaturstegring? Eller till advokatbyrån för att prata kalsongbrist med Edvins mamma? Nej, det skulle de inte göra. Ina och Edvin och alla andra barn som inte har en mamma som sitter i tonåringens rum och jobbar skulle få låna extrakläder från kvarglömtlådan. Och de skulle antagligen få leva ett par timmar med 37,4 tills det var dags för hämtning också.

Hur det blev med Minst kalsongbrist? Jag meddelade jag jobbar och inte har någon möjlighet att komma men sa att de kunde ringa och höra med min man. Han jobbar också. Men han har en fysisk arbetsplats att gå till, en sån där med skinnsoffa och hela kittet. Och han jobbar inte i pyjamas. Det är kanske där skillnaden ligger?

Annonser
Det här inlägget postades i Barn och föräldrarskap. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Okej. Jag är inte så fancy alla dagar, men jag har ett jobb!

 1. Kikar in och säger hej 🙂 Såg dig på samma tråd som jag på FL=)

  Knasigt att dom ringer för så lite. 37.4 är väl på gränsen till feber bara? Eller? :-/

 2. oppositeyou skriver:

  Intressant det där… vem dagis/skola ringer när strumporna är slut. Jag hade 5 missade samtal från skolan för några dagar sedan, min man 0, trots att de har bådas nummer. Dessutom brukar jag fylla i pappans mobilnummer före mitt i alla kontaktlistor. Skumt.

  Man kan ju nästan tro att samhället tycker det är mammans ansvar allena att fylla på kalsonförråd och vårda sjuka barn.

 3. Hanna skriver:

  Vilka pedagoger!
  Min äldsta var med om en liten olycka i veckan..hon hade inga extra kläder men det hade personalen trollat fram från lånelådan.
  Min yngsta var hängig efter vilan men de tyckte att hon klarade sig tills jag kom och hämtade två timmar senare,
  Och då är jag ändå bara timvikarie och arbetssökande, vilket de vet.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s