Äh. Skyll er själva!

Häromdagen jagade Uppsalapolisen två misstänkta bensintjuvar. De körde vårdslöst genom hela Enköping och vägrade att stanna. Till slut valde vakthavande befäl att öppna en bro i deras flyktväg. Bommarna framför bron blinkade rött och det stod en annan bil och väntade framför den uppfällda bron. Det här var ingenting som hindrade bensintjuvarna. De dundrade på, förbi den väntande bilen. Förbi de nedfällda, blinkande bommarna. Rakt ner i Mälaren och döden.

Sen blev det halli-hallå. Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin menar att jakten måste stå i proportion till brottet. Han anser att en broöppning är en dödsfälla och att man inte ska utsättas för en sådan bara för att man smitit från en bensinnota. Åklagare Håkan Roswall har inlett ett förundersökning om tjänstefel samt vållande till annans död.

Och det här känns ju igen. Poliser som jagar tjuvar och får kritik. För inte så länge sedan var det en MC förare som brassade över 240 kilometer i timmen, blev jagad, kraschade och dog. Då kritiserades polisen för att de skrattat, hetsat och velat döda.

Visst är det sorgligt när unga personer dör, men mest sorgligt är väl ändå att människor inte har vett nog att respektera polisen och STANNA om de blir jagade? Om någon väljer att inte stanna för polisen och kör förbi en vägbom vid en broöppning så kan det väl inte vara polisens fel om de dör?

Och om man ska gå efter sådant brott sådan jakt så kan man ju bara konstatera att det är fritt fram att tanka gratis för hela Sveriges befolkning. Om polisen inte ska jaga alla brottslingar på riktigt utan lite halvdant så kan vi väl lägga ner hela verksamheten? Nä. sluta tramsa med brottslingar och låt polisen återfå sin roll.

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Äh. Skyll er själva!

  1. Alexandra skriver:

    Håller HELT med! De var min första tanke när jag hörde om vad som hade hänt ”jaha nu ska polisen få massa skit för att dom gör sitt jobb igen”. Klart som fan polisen måste få förfölja/jaga brottslingar och väljer dom att inte stanna så är de fan ingen annans fel än deras eget! Enda gången jag tycker polisen bör ge upp är om de blir fara för allmänheten typ biljakt mitt i centrala stockholm en lördageftermiddag. Men mesigare poliser/rättssystem är väl de absolut sista vi behöver i de här landet.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s