Det finns inga ursäkter- AVGÅ!

Bild från Aftonbladet
Efter att 33 sjuksköterskor från Lund har sagt upp sig i protest mot ändrade lönevillkor har  politikerna Eric Hammarbro, Socialdemokratisk ersättare i vård- och omsorgsnämnden i Lund och Ulla Stålberg , Moderaternas ordförande i Lund, haft en diskussion på Facebook.  ”Sjuksköterskor och lärare överskattar sin egen roll det grövsta” skriver Eric Hammarbo och Ulla Stålberg trycker på Gilla-knappen och kommenterar: ”Man ansvarar knappast för liv och död som nybliven sjuksköterska”.

Välkommen ut i verkligheten Eric och Ulla! Hur vore det om ni kunde lyfta era arslen och gå ett par arbetspass med en lärare och en sjuksköterska? Gärna med en nyutexaminerad, sönderstressad syrra som knappt hinner kissa och ta sin matrast. Så jävla ruttet och verklighetsfrånvänt att sitta på en kontorsstol och raljera och hävda att andra yrkesgrupper ”överskattar sin förmåga”.

Till Ulla Stålberg kan jag dessutom säga att jo, även nyutexaminerade sjuksköterskor ansvarar för liv och död! På de flesta vårdavdelningar har de under vissa tider på dygnet även ledningsansvar vid en akut händelse, till läkare eller narkospersonal kommer till avdelningen. Och en sjuksköterska kan ta död på dig Ulla! Hur lätt som helst. Du kan dö om du får fel medicin eller fel dosering av ett läkemedel. Och det är lätt att det blir fel när det är stressigt. Du kan dö om sjuksköterskan ger dig blod av fel blodgrupp. Eller om hen inte hinner ta kontroller på dig efter ett ingrepp. Du kan dö om sjuksköterskan får black-out och inte vet hur hen ska agera om du får ett hjärtstopp. Om tiden bara rullar på och det inte startas hjärt-lungräddning i tid. Du kan dö om sjuksköterskan inte har en tillräckligt utvecklad klinisk blick och förstår när du mår dåligt. Om du håller på att utveckla en sepsis som sjuksköterskan inte kan tyda eller om hen inte förstår att din tungandning och ditt skum i munnen beror på ett lungödem. Då kan du dö Ulla! Av att kvävas i ditt eget slem.

Och om du skulle dö i gurgelslemsdöden så kan man ju inte klandra den stackars sjuksköterskan! För hen ansvarar ju inte för liv och död. Det har ju självaste politikern sagt!

Nä, det räcker inte med en en ursäkt av Ulla Stålberg och Eric Hammarbro här. Är man politiker och har den människosynen så ska man avgå!

Läs mer i Aftonbladet, Skånskan
Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Det finns inga ursäkter- AVGÅ!

 1. TOE skriver:

  Fyfan va bra skrivet!

 2. Anders skriver:

  Miljöpartiet är ju inne på samma linje. Tycks finnas en politisk enighet.

 3. Elisa skriver:

  Jäklar vad bra sagt!!! Håller med!!

 4. Annika skriver:

  Om sjuksköterskorna nu är en sådan grupp som överskattar sin förmåga – hur kommer det sig då att de inte fick gå i strejk när det begav sig? Jo, de bedömdes vara så pass viktiga att en strejk inte fick äventyra något. Själv är jag lärare och kan bara konstatera att jag förstår nu varför vi inte kommer någon vart med att uppgradera yrkets status.

 5. Sefija skriver:

  Instämmer till hundra procent!

 6. Molle skriver:

  Jaha, så för att man kan orsaka död ska man ha mer lön? Låter lite väl korkat som argumentation. Vem som hels kan köra över någon men en bil, vilket faktiskt inte gör att just dessa ska ha mer i lön för att inte orsaka detta. Det här var bara en dålig argumentation.

 7. Nej, Molle – det är din argumentation som är högst bristfällig.
  Det är en otrolig skillnad mellan att i sitt yrka ställas inför situationen att behöva fatta beslut som påverkar liv och död och att avsiktligt kunna tillfoga andra människa skada. Snacka om att jämföra äpplen och krokodiler. Stort ansvar (i detta fall över död och liv) har alltid varit ett kriterium som påverkar lön.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s