Bort med fundamentalisterna!

Läser en artikel på Islamiska förbundet. Ett förbund där Omar Mustafa både är ordförande och presstalesman. Nätverket svenska muslimer i samarbete har skrivit en rapport som har presenterats för FN. I rapporten beskrivs en ökad osäkerhet för muslimer i Sverige och hur muslimska rättigheter i Sverige kränks. För att lösa problemet vill Islamiska förbundet bland annat gå in och styra mediernas rapportering om muslimer och de vill även att nyhetsuppläsare ska få ha huvudduk på sig.

När jag läser den här rapporten så tycker jag att det är ett bra beslut att Omar Mustafa fick lämna sitt uppdrag i Socialdemokraterna. Att gå in och styra och reglera svensk pressfrihet vore att gå hundra år tillbaks. Att han dessutom drar på sig offerkoftan gör honom ännu mer obehaglig. ”Partiledningen menar att man inte kan förena ett partiuppdrag och ett uppdrag i det muslimska civilsamhället. Partiledningens uppfattning är inte bara beklagligt, det är även en skrämmande signal till muslimer och andra troende socialdemokrater”

Jag uppfattar det som att Omar Mustafa vill ha ett vi- och dom-samhälle. Han vill skapa spänningar. Det han inte förstår är att han inte är någon talesperson för gruppen muslimer i Sverige. Han är talesperson för Islamiska förbundet, men det är inte samma sak eftersom det är ett fåtal av Sveriges muslimer som är medlemmar där. Jag tycker att Omar Mustafa är otäck på två sätt. Dels skapar han en förvrängd bild av muslimer i Sverige genom att skriva en rapport som hävdar att alla muslimer i Sverige skulle vara kränkta. Hur menar han att alla muslimer i Sverige är kränkta? Är han talesperson för alla muslimer? Och dels skapar han en förvrängd bild av Socialdemokraterna genom att påstå att han har fått avgå p.g.a. sin religion.

Vad Omar Mustafa inte verkar förstå är att han inte har fått avgå för att han är muslim utan för att han hade värderingar som inte är förenliga med svensk socialdemokrati. Det går liksom inte att ha tvivelaktiga åsikter om homosexuella och judar om man sitter i partistyrelsen. Det är samma sak med svart städhjälp, skattefiffel och obetald TV-licens. Som politiker i Sverige ska man vara fläckfri. På gränsen till helig. Det är inte Omar Mustafa. Därför är det helt rätt att han har fått lämna sitt uppdrag tycker jag! Fundamentalister och offermentalitet hör inte hemma i politiken!

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s