Alla som inte gillar Omar är rasister

Och bråket om Omar Mustafa fortsätter. Och konflikträdda Sverige anklagar sig själva för att vara rasister och ojojoj, herregud. Tänk om alla Sveriges muslimer blir arga nu? Tänk om de känner sig kränkta? Tänk om Socialdemokraterna tappar så mycket att de inte vinner nästa val? Nu skylls affären på Veronica Palm och någon skriker att hon måste avgå. Och visst, hon borde kanske ha kollat upp Omar Mustafa innan han tillsattes. Men samtidigt måste hon ju kunna kräva hans avgång när saker och ting uppdagas. När det kommer fram att Omar Mustafa har bjudit in homofientliga talare och antisemiter.

När Uppdrag granskning gick ut med dold kamera till ett antal moskéer och fick bandupptagningar med imamer som hävdade att kvinnan är underordnad mannen och att det är okej att slå kvinnor och ha fyra fruar så försvarade Omar Mustafa dem och menade att journalisternas arbetssätt (med dold kamera) är märklig.

– Jag tycker metoden är väldigt märklig. Visst finns det brister i det sociala arbetet i moskéerna. Imamerna har ingen utbildning och det finns brister i arbetet, men det är vi medvetna om sedan länge, säger han till Nyheter 24.

Vill vi ha en bakåtsträvare i Socialdemokratiska toppen? Som inte tar ett krafttag mot den kvinnoförnedring som pågår i Sverige i dag? Vill vi ha någon med tvivelaktiga åsikter om homosexuella, kvinnor och judar? Nej! Det vill vi inte. Därför är det rätt att Omar Mustafa får avgå. Och det är så typiskt att det blir ”ni är rasister” kommentarer på det. Eller ”Socialdemokraterna hatar muslimer”. Det handlar inte om religion! Det handlar om en person, en människa, och hans roller och åsikter. Man kan inte sitta på två stolar som politiker. Och man granskas. In i minsta detalj. Det gäller inte bara Omar Mustafa utan alla.

Annonser
Det här inlägget postades i Genus, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s