Sluta jiddra, börja trolla era parasiter!

Facebook. Jag tror att jag måste gå ur snart. Eller blocka de människor vars flöden jag bara retar upp mig på. Just nu är jag irriterad på alla som kallar sig socialister samtidigt som de vägrar att ta ett arbete. De skriver inlägg efter inlägg om samhällets orättvisor. Om högerblockets egoism, om klassklyftor, det eländiga med sänkt a-kassa och om hur bra det skulle vara om vi människor kunde hitta på en egen valuta och byteshandel istället för att hålla på med pengar. En hembakad bulle mot en egenodlad tomat, typ.

Och visst är det väl rart, på ett sätt. Men samhället ser inte ut så. Vi måste arbeta och betala skatt för att dra runt landet. Vi har knappt någon export och vi har en stor generation som snart går i pension och som vi måste ta hand om inom en snar framtid. Vi måste jobba på, så att säga.

Problemet med de här drömmarna, som vill byta tomater mot gurkor, är att få av dem är beredda att arbeta. De lever på bidrag. A-kassa, aktivitetsstöd eller är i någon annan arbetsmarknadsåtgärd. De kallar sig socialister men de är inte med i samhället. De är inte med i det kollektiv som de påstår sig vilja skapa. Som de menar har blivit försummat  i den individualistiska och materialistiska verklighet som vi lever i.

Jag förstår att människor som år efter år försöker skaffa ett jobb blir bittra. Men att sitta och vara bitter och kasta ut maniska inlägg om den orättvisa världen när man inte ens har försökt, eller ens VILL, arbeta. Det är fan provocerande! Och ännu mer provocerande blir det när Facebookvänner tycker att personen i fråga är så ”klok” och ”engagerad”. Fuck, säger jag. Sluta jiddra, börja trolla. Till handling. Stäng av datorn, klipp dig och skaffa ett jobb. För det finns jobb. Hur mycket som helst, men de kommer inte till en. Man måste lätta på rumpan så att säga. Och sist men inte minst, man får inte kalla sig socialist när man är en parasit som lever på andra som jobbar och betalar skatt tycker jag!

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s